Moskva saiad
Tuli kohe suur tahtmine teha neid kreemisaiu ;) Kunagi ei teadnud nende nime ja poes ostes ei täheldanud ka. Nüüd aga soov neid ise teha, siis sain kohe ühe nime võrra targemaks;) Teeme siis neid maitsvaid Moskva saiu ;)
TAIGEN:
TAIGEN:
- 5 dl piim
- 50g Pärm
- 1.5dl suhkur
- 0.5 tl Sool
- 1 Muna
- 1 kg jahu
- 150g või
TÄIDIS:
- 2.5 dl Piim
- 3 sl Jahu
- 3 sl Suhkur
- 2 Munakollast
- 1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
- 2 sl Või
Taina valmistamiseks kuumuta piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm, suhkur ja sool. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa muna, jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätikuga kaetult soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kreemi valmistamiseks vispelda kastrulis piim, jahu ja suhkur ühtlaseks. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ja klopi juurde munakollased. Pane tagasi pliidile ning kuumuta veel veidi, kuni kreem pakseneb. Võta tulelt ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta täielikult enne saiakeste vormimist.
Sõtku kerkinud tainast kergelt jahusel laual ja rulli laiali. Lõika ristkülikukujulised tükid ning tõsta teelusikaga keskele kreemi. Aseta tainatükkidel nurgad vaheliti ja suru kergelt kinni. Lase saiakestel ahjuplaadil 10 minutit kerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta. 200-kaadises ahjus 10 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri leigelt.
Kogustest valmib 25 saiakest.
Head isu!
Allikas: Oma Maitse
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar